Be Quick With Passion Flatcoat Retrievers

Nestje Rana

Rana & Jircko 21-01-2014

Wij hebben voor Jircko gekozen omdat hij een mooie reu is, mooi van bone en vacht. Jircko heeft een lief en fijn flatcoat karakter. Uit deze combinatie verwachten wij vrolijke, werkwillige en baas gerichte puppy's. Het fokplan voldoet aan de eisen van het fokregelement van de flatcoated retriever club. De puppy's worden geboren in de huiskamer en groeien hier ook op zodat ze wennen aan allerlei huiselijke geluiden, bv. gezinsleden, stofzuiger, radio, tv, andere honden, als ze oud genoeg zijn bezoek van jong en oud, bij mooi weer naar buiten in de tuin, enz, enz. De puppy's worden div. malen ontwormd, onderzocht door de dierenarts die ook hun 1ste pupenting geeft. Ook worden ze voorzien van chip met stamboom. Als ze 7 weken zijn krijgen ze een puppy test van de flatcoated retriever club.
Stamboomnaam: Rana Be Quick With Passion. Roepnaam: Rana Geboren: 31 maart 2010 Ogen: vrij, 8 juli 2013 Vachtkleur: Zwart. Werk: div. clubdiploma's/ certificaten C en B. KNJV. C- diploma. Show: diverse ZG. en 1x 3ZG.
Stamboomnaam: Comics Swing It Tiger. Roepnaam: Jircko. Geboren: 9 juni 2010 Ogen: vrij, 20 november 2012. Gonio Vrij. Vachtkleur: zwart, DNA. BbEE (draagt bruin, geen geel). Jircko komt uit een Zweedse jacht en showlijn. Show: Diverse U met plaatsing.
sad

Stamboom Jircko

Stamboom Rana

Dagboek

Op 21 januari 2014 werdt het eerste nestje van: Rana Be Quick With Passion & Comics Swing It Tiger geboren. 5 reutjes waarvan 4 zwarten en 1 leverkleurig en 4 teefjes allen zwart. Het eerste reutje werdt om 15.20 u. geboren. Omdat het lang duurde voor de volgende pup kwam moesten wij voor de zekerheid naar de dierenarts komen met moeder en pup. Al snel viel het besluit voor een keizersnede. Vervolgens kwamen er nog 9 puppy's ter wereld eentje was erg groot en had de boel geblokkeerd en was overleden.
24 feb'14
De werpkist gaan ze toch niet in en om meer ruimte te krijgen halen wij die voor een gedeelte weg en komt er een bench voor in de plaats zodat ze hier ook kennis mee kunnen maken.
23 feb'14
Het is heerlijk weer voor eind februari, wat is dat fijn voor de puppy's nu kunnen ze ook kennis maken met de buitenlucht. Lekker een hele poos in de tuin de boel verkennnen en samen spelen wat wil je nog meer. Toen ze weer binnen kwamen waren zo in diepe slaap en moesten ze wakker gemaakt worden voor hun eten.
20- 22 feb'14
Er zijn weer verschillende mensen op pup bezoek geweest en daar genoten ze dus volop van.
19 feb'14
De puppy's zijn steeds langer uit de werpkist en in de pupppy ren te vinden. Ze kunnen ook zelf de werpkist in maar daar komen z natuurlijk niet meer.
Voor het eerst krijgen ze naast vlees ook brokken pap en dat is weer een ervaring erbij voor ze. Ze kliederen hier flink mee. Netjes eten dat moeten ze nog leren.
18 feb'14
De puppy zijn nu alweer 4 weken, wat gaat de tijd toch snel. Voor de 2de keer zijn de puppy's ontwormd ook nu was het geven van de ontwormings suspensie geen probleem. Verder hebben ze er ook geen last van gehad.
Vandaag kregen ze net als gisteren bezoek van as. baasjes dus was het weer genieten geblazen.
11 feb '14
Wat een feest voor het eerst starters mouse uit een bakje eten, ze vinden het allemaal erg lekker maar van manieren hebben ze geen van allen gehoord, niet alleen de tongetjes verdwijnen in het bakje maar ook de pootjes. Maar goed dat ze een moeder, een oma en een tante hebben die ze met alle plezier schoon willen poetsen.
10 feb '14
Weer een stapje naar meer vrijheid, voor het eerst zijn nu de puppy's groepje voor groepje even uit de werpkist geweest en hebben kennis gemaakt met de puppyren waar Rana hun van melk voorzag. Voor Rana is het fijner als er een keertje niet alle puppy's tegelijk op haar afstormen om aan de melkbar te schuiven.
8 feb '14
Vandaag hebben de puppy's voor het eerst even pupbezoek gehad, vanaf vandaag kunnen de as. pupbaasjes de puppy's bezoeken (nu nog alleen kijken tot ze wat groter zijn).
7 feb'14
Vandaag iets nieuws allemaal hebben ze mogen proeven van starters mouse over een paar dagen krijgen ze dit als een maalijd om te wennen aan vast voer. Nadat ze het geproeft hadden vonden ze het allemaal erg lekker.
5 - 6 feb '14
Deze dagen niet zoveel te melden als gaat zo z'n gangetje, slapen, drinken, wasbeurt door mama Rana en dan weer slapen. Als ze wakker zijn hebben ze oogjes steeds verder open.
4 feb '14
Vandaag zijn de puppy's alweer 14 dagen, wat gaat de tijd toch snel,......voor ons te snel maar voor de toekomstige baasjes kan de tijd niet snel genoeg gaan.
De eerste keer ontwormen stond op het programma op 2 puppy's na was dit zo gepiept. Teefjes rood en blauw vonden het maar zo zo.
Vandaag waren bij reutjes lever, oranje en geel kleine oogjes te zien. Ook bij de teefjes rose en rood was dit het geval.
1 - 3 feb'14
Bij verschillende puppy's zijn nu kiertjes van oogjes te zien. Naast slapen en drinken aan de melkbar word ook het lopen op 4 pootjes driftig geoefend. Dat is zo leuk om te zien, het gaat met vallen en opstaan. De ene oefend rustig door en valt als het moe is daar waar deze om gevallen is in slaap. De andere wordt boos als het niet lukt en gaat onder luid protest door ook weer tot deze ergens omvalt en slaapt.
31 jan '14
Het leverkleurig reutje heeft als eerste zijn gewicht verdubbelt de rest volgt spoedig.
30 jan '14
De stamboom namen zijn bekent.
Voor de reutjes: Zumba Be Quick With Passion
                             Rumba Be Quick With Passion
                             Pase Doble Be Quick With Passion
                             Tango Be Quick With Passion
                             Jazz Be Quick With Passion
Voor de teefje:   Chachacha Be Quick With Passion
                             Yoruba Be Quick With Passion
                             Salsa Be Quick With Passion
                             Merengue
30 jan '14
Bij pupje paars zijn nu al een paar kiertjes van oogjes te zien. De puppy's proberen steeds vaker op hun pootjes te staan en vooruit te komen. Dat ziet er koddig uit.
28 jan''14
Geboorte bericht en de stamboomnamen zijn richting  Raad van Beheer.
28 jan '14
De puppy's van Rana zijn al weer een week. Wat gaat de tijd toch snel!
23-27 jan'14
Rana is een goed moedertje ze verzorgt haar puppy's, ze voedt en poetst als de beste. De eerste paar dagen was ze wat onzeker als ze bij de puppy's ging liggen. Nasleep van de narcose en de keizersnede? Ze is bijna niet uit de werpkist te krijgen behalven voor wat eten, drinken en een plas en poep rondje buiten.
22 jan '14
Met Rana gaat het goed en de puppy's zijn al wat gegroeid
21 jan '14
Wat een toeval, ik heb altijd voor de grap gezegd dat de puppy's van Rana op een van onze verjaardagen geboren zouden worden en jawel hoor ze zijn er. 's Avonds zijn ze geboren