Be Quick With Passion Flatcoat Retrievers

Nestje Shiva

Shiva & Igor 10-04-2012

Wij hebben voor Igor gekozen omdat hij een mooie reu is, mooi van bone en vacht. Igor heeft een fijn karakter. Uit deze combinatie verwachten wij werkwillige en baas gerichte puppy's. Het fokplan voldoet aan de eisen van het fokregelement van de flatcoated retriever club. De puppy's worden geboren in de huiskamer en groeien hier ook op zodat ze wennen aan allerlei huiselijke geluiden, bv. gezinsleden, stofzuiger, radio, tv, andere honden, als ze oud genoeg zijn bezoek van jong en oud, bij mooi weer naar buiten in de tuin, enz, enz. De puppy's worden div. malen ontwormd, onderzocht door de dierenarts die ook hun 1ste pupenting geeft. Ook worden ze voorzien van chip met stamboom. Als ze 7 weken zijn krijgen ze een puppy test van de flatcoated retriever club.
Roepnaam: Shiva Geboren: 31-10-2005 Vachtkleur: Zwart Show: 1 Uitmuntend, uitmuntend. Werk: Div. KNJV. B en Working Test B2, werkniveau KNJV. A
Roepnaam: Igor Geboren: 10-12-2008 Vachtkleur: BBEE (zwart) Show: div. U met plaatsing, Belgian jeugdwinner 2009, Cruffskwalificatie Junior 2009, Openklas 1 U. Igor komt uit een Zweedse jacht en showlijn.
sad

Stamboom Shiva

Stamboom Igor

Dagboek

10 mei '12
Vandaag zijn de puppy's voor de 2 x ontwormd dit ging goed, geen gedoe maar gewoon opeten de ene wat sneller dan de ander en zonder knoeien. De nageltjes van de puppy's zijn nu ook geknipt dat was eerder nog niet nodig. Alle puppy's lieten dit goed toe dus was dat klusje zo gepiept. Het gaat ook snel en goed als je dit werkje met 2 personen doet, de ene houd de pup vast en lijdt deze af en de andere knipt.                                                                                                                                                                              De puppy's zijn nu de hele dag in de puppy ren en zijn alleen nog maar 's nachts in de werpkist. Ze vinden het grote hondenkussen heel lekker om op te slapen maar ook om op te stoeien. Ook hebben ze nu met andere speeltjes kennis gemaakt. Legen keukenrollen en wc rolletjes zijn helemaal het einden daar kunnen ze heerlijk mee spelen, rollen, zijn makkelijk vast te pakken en rond te trekken over de grond.                                                                                                                                                                            Dat je met een waterbakje meer kan dan alleen water uit drinken hadden ze ook zo door, lekker in pootje baden, je staart er in dompelen en er helemaal er over heen hangen zodat je met je buikje in het water hangt en de pootjes vrij van de grond. Dan is het wel fijn dat er iemand in de buurt is die je er weer vanaf haalt. Het is nu echt genieten van de puppy's ze zijn nu erg ondernemend en proberen telkens weer wat nieuws uit. Alleen als ze wakker worden en hebben honger dan laten ze dit duidelijk weten.                                                                                                                                                                            De afgelopen dagen zijn er weer de nodige foto’s gemaakt die weer op het webalbum  worden gezet. Alleen de mooiste / leukste komen er op nadat het uitgezocht is.
4 mei '12
Gisteravond zijn de puppy's eventjes buiten de werpkist geweest, ze zijn aan meer ruimte en uitdaging toe. Vandaag zijn ze overdag een poosje buiten de werpkist geweest, daar ondekte ze het hondenbed, kropen er op en ze sliepen als roosjes.
2 Mei '12
De puppy's zijn nu precies 3 weken jong, het zijn al hele hondjes aan het worden, eten en slapen is nog steeds erg belangrijk. Ze zijn nu ook wat vaker wakker en dan wordt de werpkist onderzocht en is er tijd  om contact met elkaar te maken, een beetje stoeien, in elkaars oortjes bijten enz. Inmiddels zijn ze voor de eerste keer ontwormd wat best wel goed ging, sommige vonden het niet lekker en probeerde het "spul" uit hun bekje te krijgen iets wat dus niet lukte. Ook hebben de puppy's hun eerste bezoek gekregen. Na het bezoek waren ze wel wat moe en vielen als een blok in slaap                                                                                                                                                               
Deze week is er een begin gemaakt aan wat vaster voedsel. Ze hebben nu 2x starterpap op. Het ene pupje heeft zo door hoe je dat spul op moet eten het bakje is dan ook zo leeg. Het andere pupje moet aan het nieuwtje wennen, als het nieuwtje er af is laten ze het zich smaken. Na het pap avontuur zijn Shiva en Rana nodig om de puppy's een wasbeurt te geven, pap zit niet alleen op hun snuitje maar ook op hun kopje en pootjes. Tenslotte vallen ze met een vol buikje in slaap.
24 April '12
De puppy's hebben nu ook hun oogjes open. Het lopen op 4 pootjes wordt stevig geoefend, wat een heel leuk gezicht is. Rana vindt het maar vreemd dat de puppy's nu ook proberen te lopen, ze kan een hele tijd naar de puppy's staan kijken, zo lief om te zien.
23 April '12
Ook teefje met het rose bandje heeft haar gewicht verdubbeld.
22 April '12
De puppy's groeien netjes volgens schema 4 van de 7 puppy's hebben hun gewicht verdubbeld, reutje zonder bandje, reutje oranje, teefje wit en teefje zonder bandje.
19 April '12
Reutje rood liep als eerste een aantal wankelen pasjes op 4 pootjes. Iets eerder deze week zag ik opeens teefje rose even op 4 pootjes staan. De puppy's bewegen zich steeds sneller door de werpkist heen. Ze laten ook af en toe een zacht blafjehoren. Vandaag al bericht en de rekening van de Raad van Beheer ontvangen, heel snel.
18 April '12
Vandaag zijn de puppy's alweer 1 week oud. Shiva verzorgt haar puppy's als een ervaren moeder, is veel bij haar puppy's om ze te verzorgen. Deze keer hoeven haar niet uit haar werpkist te dwingen voor de uitlaat ronden. De tijdsduur is natuurlijk aangepast aan de puppy's. Rana vindt het kleine grut erg leuk en gaat ook regelmatig bij de werpkist kijken. Ze blijft er netjes voor staan zoals wij dat willen.