Nestje Shiva


Be Quick With Passion

Flatcoat Retrievers

Inmiddels zijn de puppy's van Fjorgy & Padi op 25 mei geboren, 7 teefjes, 5 zwart en 2 lever kleurig en 3 zwarte reutjes. Moeder en puppy's maken het goed.

Nestje Shiva & Igor 11-04-2012

Nestje Shiva & Igor 2012Shiva & Igor

(Klik op de foto's op ze te vergroten)

Roepnaam: Shiva


Geboren: 31-10-2005 


Vachtkleur: Zwart


Show: 1 Uitmuntend, uitmuntend.


Werk: Div. KNJV. B en Working Test B2, werkniveau KNJV. A

Roepnaam: Igor


Geboren: 10-12-2008


Vachtkleur: BBEE (zwart)


Show: div. U met plaatsing, Belgian jeugdwinner 2009,

Cruffskwalificatie Junior 2009,

Openklas 1 U.


Igor komt uit een Zweedse jacht en showlijn.

Wij hebben voor Igor gekozen omdat hij een mooie reu is, mooi van bone en vacht. Igor heeft een fijn karakter.


Uit deze combinatie verwachten wij werkwillige en baas gerichte puppy's.


Het fokplan voldoet aan de eisen van het fokregelement van de flatcoated retriever club. De puppy's worden geboren in de huiskamer en groeien hier ook op zodat ze wennen aan allerlei huiselijke geluiden, bv. gezinsleden, stofzuiger, radio, tv, andere honden, als ze oud genoeg zijn bezoek van jong en oud, bij mooi weer naar buiten in de tuin, enz, enz. De puppy's worden div. malen ontwormd, onderzocht door de dierenarts die ook hun 1ste pupenting geeft. Ook worden ze voorzien van chip met stamboom. Als ze 7 weken zijn krijgen ze een puppy test van de flatcoated retriever club.

Stamboom Nestje Shiva & Igor 2012

Stamboom Igor

Ouders

Grootouders

Overgrootouders

Over-overgrootoudersno uch


Cariena's Twentysix-Eight

no uch


Cariena's Fourten-Ten


no uch sev-00nord v-01 kbh v-01


fi uch fi v-01 Comics Acapulco
Cariena's Eighteen-Ninese uch


Boltiltorps Ergetta

nord uch int ww-95 kbh v-95


Black Bowie

Comics Blue Moon In Acapulco (Igor)se uch no uch se jch int uch


Almanza Born To Be Alivenord uch se vch int uch


Inkwells Final Guess

Belsud Black Taurus


nord uch se vch


Comics New Blue Design


se u(u)ch


Inkwells Guess My Namenord uch fi uch int uch se vch


Comics Blue Charm

int uch no v-91 se v-90-91-93 nord uch fi uch


Almanza Larry O'Grady
Comics Cinderella

Stamboom Shiva

Ouders

Grootouders

Overgrootouders

Over-overgrootoudersKamp.


Wizardwood Major Oak


imp.(eng) cw.'95. w.'95., dts., Lux.kamp.,vdh., ch.

Exclyst Bristol Cream Of Ravenhal


KCR R1980104R02


Roughcovers Cloud Dancing


N.H.S.B. 2240040


Wizardwood Tawny Sedge


KCR N6043904P01Int.kamp.


Coltsfoots Barn Owl


N.H.S.B.1755809

Ned.& Int. Kamp.


No Other Way Eurohof


lux., dts., belg., fr.kamp., vhd.ch.

Le Petit Tache De La Champ De Feu (Shiva)


N.H.S.B. 2582489Coltsfoots Early Brach


N.H.S.B. 1547219Ned.&Int.kamp.


Just Wrennelsson De La Fontaine  De Bersee


imp.(Frank.) Lux., kamp., ftc., vdh., ch., eur.sg.'98-'99., bdssg.'99, trialer

Ned.&Int. Kamp.


Snowmask Of Wrennelson Eurohof


Belg., Dts., Lux., Fr. kamp., vdh., ch., bdssg'92. trialer


Bo v.d. Blauwe Lotus


N.H.S.B. 2254318


Fee


lof 8295/78Bianca Castafiore v.d. Oliemolen


N.H.S.B. 2254318

Black-Shadow v.d. Vijf Lijsterbessen


N.H.S.B 1914666
Maggy Off The Hunting Cottage


N.H.S.B. 1923419

Dagboek nestje

10 mei '12

Vandaag zijn de puppy's voor de 2 x ontwormd dit ging goed, geen gedoe maar gewoon opeten de ene wat sneller dan de ander en zonder knoeien. De nageltjes van de puppy's zijn nu ook geknipt dat was eerder nog niet nodig. Alle puppy's lieten dit goed toe dus was dat klusje zo gepiept. Het gaat ook snel en goed als je dit werkje met 2 personen doet, de ene houd de pup vast en lijdt deze af en de andere knipt.                                                                                                                                                                              De puppy's zijn nu de hele dag in de puppy ren en zijn alleen nog maar 's nachts in de werpkist. Ze vinden het grote hondenkussen heel lekker om op te slapen maar ook om op te stoeien. Ook hebben ze nu met andere speeltjes kennis gemaakt. Legen keukenrollen en wc rolletjes zijn helemaal het einden daar kunnen ze heerlijk mee spelen, rollen, zijn makkelijk vast te pakken en rond te trekken over de grond.                                                                                                                                                                            Dat je met een waterbakje meer kan dan alleen water uit drinken hadden ze ook zo door, lekker in pootje baden, je staart er in dompelen en er helemaal er over heen hangen zodat je met je buikje in het water hangt en de pootjes vrij van de grond. Dan is het wel fijn dat er iemand in de buurt is die je er weer vanaf haalt. Het is nu echt genieten van de puppy's ze zijn nu erg ondernemend en proberen telkens weer wat nieuws uit. Alleen als ze wakker worden en hebben honger dan laten ze dit duidelijk weten.                                                                                                                                                                            De afgelopen dagen zijn er weer de nodige foto’s gemaakt die weer op het webalbum  worden gezet. Alleen de mooiste / leukste komen er op nadat het uitgezocht is.

4 mei '12

Gisteravond zijn de puppy's eventjes buiten de werpkist geweest, ze zijn aan meer ruimte en uitdaging toe. Vandaag zijn ze overdag een poosje buiten de werpkist geweest, daar ondekte ze het hondenbed, kropen er op en ze sliepen als roosjes.

2 Mei '12

De puppy's zijn nu precies 3 weken jong, het zijn al hele hondjes aan het worden, eten en slapen is nog steeds erg belangrijk. Ze zijn nu ook wat vaker wakker en dan wordt de werpkist onderzocht en is er tijd  om contact met elkaar te maken, een beetje stoeien, in elkaars oortjes bijten enz. Inmiddels zijn ze voor de eerste keer ontwormd wat best wel goed ging, sommige vonden het niet lekker en probeerde het "spul" uit hun bekje te krijgen iets wat dus niet lukte. Ook hebben de puppy's hun eerste bezoek gekregen. Na het bezoek waren ze wel wat moe en vielen als een blok in slaap                                                                                                                                                               

Deze week is er een begin gemaakt aan wat vaster voedsel. Ze hebben nu 2x starterpap op. Het ene pupje heeft zo door hoe je dat spul op moet eten het bakje is dan ook zo leeg. Het andere pupje moet aan het nieuwtje wennen, als het nieuwtje er af is laten ze het zich smaken. Na het pap avontuur zijn Shiva en Rana nodig om de puppy's een wasbeurt te geven, pap zit niet alleen op hun snuitje maar ook op hun kopje en pootjes. Tenslotte vallen ze met een vol buikje in slaap.

24 April '12

De puppy's hebben nu ook hun oogjes open. Het lopen op 4 pootjes wordt stevig geoefend, wat een heel leuk gezicht is. Rana vindt het maar vreemd dat de puppy's nu ook proberen te lopen, ze kan een hele tijd naar de puppy's staan kijken, zo lief om te zien.

23 April '12

Ook teefje met het rose bandje heeft haar gewicht verdubbeld.

22 April '12

De puppy's groeien netjes volgens schema 4 van de 7 puppy's hebben hun gewicht verdubbeld, reutje zonder bandje, reutje oranje, teefje wit en teefje zonder bandje.

19 April '12

Reutje rood liep als eerste een aantal wankelen pasjes op 4 pootjes. Iets eerder deze week zag ik opeens teefje rose even op 4 pootjes staan. De puppy's bewegen zich steeds sneller door de werpkist heen. Ze laten ook af en toe een zacht blafjehoren. Vandaag al bericht en de rekening van de Raad van Beheer ontvangen, heel snel.

18 April '12

Vandaag zijn de puppy's alweer 1 week oud. Shiva verzorgt haar puppy's als een ervaren moeder, is veel bij haar puppy's om ze te verzorgen. Deze keer hoeven haar niet uit haar werpkist te dwingen voor de uitlaat ronden. De tijdsduur is natuurlijk aangepast aan de puppy's. Rana vindt het kleine grut erg leuk en gaat ook regelmatig bij de werpkist kijken. Ze blijft er netjes voor staan zoals wij dat willen.

16 April '12

De puppy's groeien goed, hun dag besteding bestaat voornamelijk uit, slapen, eten, slapen, enz. en zo klein ze ook zijn ze verplaatsen zich vanaf dag 1 door de hele werpkist heen. Het zijn pittige hondjes die zo hun eigen voorkeur voor een bepaalde tepel hebben. Ze zijn net zo lang bezig totdat deze ook te pakken hebben. Dit gaat niet altijd zonder protest van de pup die toevallig die tepel te pakken heeft.


Vandaag zijn ook de namen voor de puppy's aan de Raad van Beheer door gegeven. Ook deze keer hebben wij voor een thema gekozen. De namen van de puppy's komen uit de "Germaanse Mythologie"

11 April '12

  7.05 u. Reutje blauw, geboortegewicht 450 gr.

  7.15 u. Teefje rose, geboortegewicht 330 gr.

  7.20 u. Reutje z. bandje, geboortegewicht 380 gr.

  8.00 u. Reutje oranje, geboortegewicht 400 gr.

  8.45 u. Teefje wit, geboortegewicht 315 gr.

  8.45 u. Reutje rood, geboortegewicht 460 gr.

11.05 u. Teefje z. bandje, geboortegewicht 415 gr.

11 April '12

Vanmorgen zijn de puppy's van Shiva en Igor geboren. Om 7.05 u. kwam het eerste reutje en om 11.05 u.  werdt het laatste pupje een teefje geboren. De puppy's werden vlot geboren en Shiva deed het goed. Met moeder en puppy's gaat het goed.