Nestje Shiva

 

Be Quick With Passion

Flatcoat Retrievers

Fjorgy is inmiddels op 26 en 27 maart gedekt. Als alles goed gaat verwachten wij rond 28 mei'19 het 2de nestje met Fjorgy. Als toekomstige papa voor dit nestje hebben wij Padi, wij fokken volgens de regels van de rasvereniging. Binnen kort volgt verder info. of neem voor die tijd contact met ons op.

Nestje Shiva & Igor 11-04-2012

Nestje Shiva & Igor 2012

 

 

Shiva & Igor

(Klik op de foto's op ze te vergroten)

Roepnaam: Shiva

 

Geboren: 31-10-2005

 

Vachtkleur: Zwart

 

Show: 1 Uitmuntend, uitmuntend.

 

Werk: Div. KNJV. B en Working Test B2, werkniveau KNJV. A

Roepnaam: Igor

 

Geboren: 10-12-2008

 

Vachtkleur: BBEE (zwart)

 

Show: div. U met plaatsing, Belgian jeugdwinner 2009,

Cruffskwalificatie Junior 2009,

Openklas 1 U.

 

Igor komt uit een Zweedse jacht en showlijn.

Wij hebben voor Igor gekozen omdat hij een mooie reu is, mooi van bone en vacht. Igor heeft een fijn karakter.

 

Uit deze combinatie verwachten wij werkwillige en baas gerichte puppy's.

 

Het fokplan voldoet aan de eisen van het fokregelement van de flatcoated retriever club. De puppy's worden geboren in de huiskamer en groeien hier ook op zodat ze wennen aan allerlei huiselijke geluiden, bv. gezinsleden, stofzuiger, radio, tv, andere honden, als ze oud genoeg zijn bezoek van jong en oud, bij mooi weer naar buiten in de tuin, enz, enz. De puppy's worden div. malen ontwormd, onderzocht door de dierenarts die ook hun 1ste pupenting geeft. Ook worden ze voorzien van chip met stamboom. Als ze 7 weken zijn krijgen ze een puppy test van de flatcoated retriever club.

Stamboom Nestje Shiva & Igor 2012

Stamboom Igor

Ouders

Grootouders

Overgrootouders

Over-overgrootouders

 

 

 

 

 

 

no uch

 

Cariena's Twentysix-Eight

no uch

 

Cariena's Fourten-Ten

 

no uch sev-00nord v-01 kbh v-01

 

fi uch fi v-01 Comics Acapulco

 

 

 

Cariena's Eighteen-Nine

 

 

se uch

 

Boltiltorps Ergetta

nord uch int ww-95 kbh v-95

 

Black Bowie

Comics Blue Moon In Acapulco (Igor)

 

 

se uch no uch se jch int uch

 

Almanza Born To Be Alive

 

 

nord uch se vch int uch

 

Inkwells Final Guess

Belsud Black Taurus

 

nord uch se vch

 

Comics New Blue Design

 

se u(u)ch

 

Inkwells Guess My Name

 

 

nord uch fi uch int uch se vch

 

Comics Blue Charm

int uch no v-91 se v-90-91-93 nord uch fi uch

 

Almanza Larry O'Grady

 

 

 

Comics Cinderella

Stamboom Shiva

Ouders

Grootouders

Overgrootouders

Over-overgrootouders

 

 

 

 

 

 

Kamp.

 

Wizardwood Major Oak

 

imp.(eng) cw.'95. w.'95., dts., Lux.kamp.,vdh., ch.

Exclyst Bristol Cream Of Ravenhal

 

KCR R1980104R02

 

Roughcovers Cloud Dancing

 

N.H.S.B. 2240040

 

Wizardwood Tawny Sedge

 

KCR N6043904P01

 

 

Int.kamp.

 

Coltsfoots Barn Owl

 

N.H.S.B.1755809

Ned.& Int. Kamp.

 

No Other Way Eurohof

 

lux., dts., belg., fr.kamp., vhd.ch.

Le Petit Tache De La Champ De Feu (Shiva)

 

N.H.S.B. 2582489

 

 

Coltsfoots Early Brach

 

N.H.S.B. 1547219

 

 

Ned.&Int.kamp.

 

Just Wrennelsson De La Fontaine De Bersee

 

imp.(Frank.) Lux., kamp., ftc., vdh., ch., eur.sg.'98-'99., bdssg.'99, trialer

Ned.&Int. Kamp.

 

Snowmask Of Wrennelson Eurohof

 

Belg., Dts., Lux., Fr. kamp., vdh., ch., bdssg'92. trialer

 

Bo v.d. Blauwe Lotus

 

N.H.S.B. 2254318

 

Fee

 

lof 8295/78

 

 

Bianca Castafiore v.d. Oliemolen

 

N.H.S.B. 2254318

Black-Shadow v.d. Vijf Lijsterbessen

 

N.H.S.B 1914666

 

 

 

Maggy Off The Hunting Cottage

 

N.H.S.B. 1923419

Dagboek nestje

10 mei '12

Vandaag zijn de puppy's voor de 2 x ontwormd dit ging goed, geen gedoe maar gewoon opeten de ene wat sneller dan de ander en zonder knoeien. De nageltjes van de puppy's zijn nu ook geknipt dat was eerder nog niet nodig. Alle puppy's lieten dit goed toe dus was dat klusje zo gepiept. Het gaat ook snel en goed als je dit werkje met 2 personen doet, de ene houd de pup vast en lijdt deze af en de andere knipt. De puppy's zijn nu de hele dag in de puppy ren en zijn alleen nog maar 's nachts in de werpkist. Ze vinden het grote hondenkussen heel lekker om op te slapen maar ook om op te stoeien. Ook hebben ze nu met andere speeltjes kennis gemaakt. Legen keukenrollen en wc rolletjes zijn helemaal het einden daar kunnen ze heerlijk mee spelen, rollen, zijn makkelijk vast te pakken en rond te trekken over de grond. Dat je met een waterbakje meer kan dan alleen water uit drinken hadden ze ook zo door, lekker in pootje baden, je staart er in dompelen en er helemaal er over heen hangen zodat je met je buikje in het water hangt en de pootjes vrij van de grond. Dan is het wel fijn dat er iemand in de buurt is die je er weer vanaf haalt. Het is nu echt genieten van de puppy's ze zijn nu erg ondernemend en proberen telkens weer wat nieuws uit. Alleen als ze wakker worden en hebben honger dan laten ze dit duidelijk weten. De afgelopen dagen zijn er weer de nodige foto’s gemaakt die weer op het webalbum worden gezet. Alleen de mooiste / leukste komen er op nadat het uitgezocht is.

4 mei '12

Gisteravond zijn de puppy's eventjes buiten de werpkist geweest, ze zijn aan meer ruimte en uitdaging toe. Vandaag zijn ze overdag een poosje buiten de werpkist geweest, daar ondekte ze het hondenbed, kropen er op en ze sliepen als roosjes.

2 Mei '12

De puppy's zijn nu precies 3 weken jong, het zijn al hele hondjes aan het worden, eten en slapen is nog steeds erg belangrijk. Ze zijn nu ook wat vaker wakker en dan wordt de werpkist onderzocht en is er tijd om contact met elkaar te maken, een beetje stoeien, in elkaars oortjes bijten enz. Inmiddels zijn ze voor de eerste keer ontwormd wat best wel goed ging, sommige vonden het niet lekker en probeerde het "spul" uit hun bekje te krijgen iets wat dus niet lukte. Ook hebben de puppy's hun eerste bezoek gekregen. Na het bezoek waren ze wel wat moe en vielen als een blok in slaap

Deze week is er een begin gemaakt aan wat vaster voedsel. Ze hebben nu 2x starterpap op. Het ene pupje heeft zo door hoe je dat spul op moet eten het bakje is dan ook zo leeg. Het andere pupje moet aan het nieuwtje wennen, als het nieuwtje er af is laten ze het zich smaken. Na het pap avontuur zijn Shiva en Rana nodig om de puppy's een wasbeurt te geven, pap zit niet alleen op hun snuitje maar ook op hun kopje en pootjes. Tenslotte vallen ze met een vol buikje in slaap.

24 April '12

De puppy's hebben nu ook hun oogjes open. Het lopen op 4 pootjes wordt stevig geoefend, wat een heel leuk gezicht is. Rana vindt het maar vreemd dat de puppy's nu ook proberen te lopen, ze kan een hele tijd naar de puppy's staan kijken, zo lief om te zien.

23 April '12

Ook teefje met het rose bandje heeft haar gewicht verdubbeld.

22 April '12

De puppy's groeien netjes volgens schema 4 van de 7 puppy's hebben hun gewicht verdubbeld, reutje zonder bandje, reutje oranje, teefje wit en teefje zonder bandje.

19 April '12

Reutje rood liep als eerste een aantal wankelen pasjes op 4 pootjes. Iets eerder deze week zag ik opeens teefje rose even op 4 pootjes staan. De puppy's bewegen zich steeds sneller door de werpkist heen. Ze laten ook af en toe een zacht blafjehoren. Vandaag al bericht en de rekening van de Raad van Beheer ontvangen, heel snel.

18 April '12

Vandaag zijn de puppy's alweer 1 week oud. Shiva verzorgt haar puppy's als een ervaren moeder, is veel bij haar puppy's om ze te verzorgen. Deze keer hoeven haar niet uit haar werpkist te dwingen voor de uitlaat ronden. De tijdsduur is natuurlijk aangepast aan de puppy's. Rana vindt het kleine grut erg leuk en gaat ook regelmatig bij de werpkist kijken. Ze blijft er netjes voor staan zoals wij dat willen.

16 April '12

De puppy's groeien goed, hun dag besteding bestaat voornamelijk uit, slapen, eten, slapen, enz. en zo klein ze ook zijn ze verplaatsen zich vanaf dag 1 door de hele werpkist heen. Het zijn pittige hondjes die zo hun eigen voorkeur voor een bepaalde tepel hebben. Ze zijn net zo lang bezig totdat deze ook te pakken hebben. Dit gaat niet altijd zonder protest van de pup die toevallig die tepel te pakken heeft.

 

Vandaag zijn ook de namen voor de puppy's aan de Raad van Beheer door gegeven. Ook deze keer hebben wij voor een thema gekozen. De namen van de puppy's komen uit de "Germaanse Mythologie"

11 April '12

7.05 u. Reutje blauw, geboortegewicht 450 gr.

7.15 u. Teefje rose, geboortegewicht 330 gr.

7.20 u. Reutje z. bandje, geboortegewicht 380 gr.

8.00 u. Reutje oranje, geboortegewicht 400 gr.

8.45 u. Teefje wit, geboortegewicht 315 gr.

8.45 u. Reutje rood, geboortegewicht 460 gr.

11.05 u. Teefje z. bandje, geboortegewicht 415 gr.

11 April '12

Vanmorgen zijn de puppy's van Shiva en Igor geboren. Om 7.05 u. kwam het eerste reutje en om 11.05 u. werdt het laatste pupje een teefje geboren. De puppy's werden vlot geboren en Shiva deed het goed. Met moeder en puppy's gaat het goed.