2013


Be Quick With Passion

Flatcoat Retrievers

Inmiddels zijn de puppy's van Fjorgy & Padi op 25 mei geboren, 7 teefjes, 5 zwart en 2 lever kleurig en 3 zwarte reutjes. Moeder en puppy's maken het goed.

Nieuws

Archief:

2016   -   2015   -   2014   -   2013   -   2012   -   201119 dec '13

Rana heeft haar echo gehad. Hierop was te zien dat ze drachtig is van een groot aantal puppy’s. Ze hebben er zeker 7 gezien maar waarschijnlijk zijn het er 3 of 4 meer, ze waren vrij lastig te tellen.

Nu Rana drachtig is, is ze tijdelijk met de jachttraining gestopt en mag haar dagen vullen met wandelingen en thuis lekker luieren, totdat rond 24 jan’14 haar puppy’s geboren worden.

22-23 nov '13

Rana is door Jircko gedekt. Het is nu 28 dagen afwachten op de echo. Hopelijk is dan te zien dat ze drachtig is van een aantal puppy’s.

7 aug '13

Vandaag per mail de goedkeuring van de BC binnen gekregen. Voor het eerste nestje van Rana hebben wij Comics Swing It Tiger, roepnaam Jircko als partner gekozen.


Als alles naar wens verloopt verwachten wij het nestje rond januari/februari 2014.


Verdere gegevens volgen nog op een eigen plekje op de website onder het knopje: Nestje Rana & Jircko 2014Jircko.Rana.

14 juli '13

De reu voor Rana is gevonden en de fokaanvraag is vandaag de deur uit gegaan, richting begeleidings commissie van de Flatcoated Retriever Club.

8 juli '13

Rana en Fjorgy hebben vandaag hun oog onderzoek gehad en voor een vrij verklaard. Bij Fjorgy is vandaag ook de HD foto gemaakt en naar de Raad van Beheer verzonden voor de beoordeling.

30 juni '13

Op de diploma dag van de golden retrievers te Heerle, heeft Fjorgy op haar eerst proef die ze liep haar eerste C-club diploma behaald. Rana miste helaas haar markeer apport en ging ook naar huis met een C-clubdiploma.

3 mei '13

Het duurt nog wel een tijdje maar wij hebben fokplannen met Rana Be Quick With Passion. Als Rana ergens in november loops wordt, willen we als alles goed gaat haar een nestje laten krijgen. Wij fokken via de fokbegeleiding van de Flatcoated Retriever Club Nederland. Zodra wij een geschikte reu hebben gevonden en de goedkeuring van de Flatcoated Retriever Club hebben komen de gegevens van de reu op onze site te staan.


De puppy's worden in de huiskamer geboren en verblijven hier ook totdat ze naar hun nieuwe baasjes kunnen. Zo kunnen ze al van begin af aan wennen aan de huislijke geluiden zoals, stofzuiger, radio, tv, vaatwasser, bezoek enz.


De puppy's worden diverse malen ontwormd. Met 6 weken krijgen ze nadat ze door de dierenarts zijn onderzocht hun eerste enting met het dierenpaspoort. Met 7 weken komen de puppy testers de puppy test afnemen. Ook krijgen ze een chip van de raad van beheer met daarbij hun stamboom.

3 mei '13

Tijdens de wintermaanden heb ik met Fjorgy een jonge honden jachtcursus gevolgd en nu trainen de andere ook weer wekelijks bij een zelf africhtings groep van de KNJV. Rana en Fjorgy ( KNJV B opleiding) in Den Bosch en Shiva bij een trainingsgroep in Afferden-Deest waar ze in de A-Map groep traint. De honden vinden het geweldig dat ze weer wekelijks in een groep kunnen trainen.

11 april '13

Ook de puppy's uit het Noorse Mythologie nest (Shiva & Igor) zijn alweer 1 jaar. Wat gaat de tijd toch snel. Dribbel, Mevr. Jensen, Fjorgy, Balou, Storm, Raffi en Dayo, gefeliciteerd.


31 maart '13

Inmiddels zijn de hondjes uit het Goden en Godinnen nest ( Shiva & Jinks) alweer 3 jaar geworden. Kyra, Isis, Luna, Rana, Luna, Buddy, Sam, Porthos, Bear, Sam en Nelson, gefeliciteerd.

Jircko
Rana