Show


Be Quick With Passion

Flatcoat Retrievers

Inmiddels zijn de puppy's van Fjorgy & Padi op 25 mei geboren, 7 teefjes, 5 zwart en 2 lever kleurig en 3 zwarte reutjes. Moeder en puppy's maken het goed.

Show

Show

Het show lopen is niet zo mijn ding maar het hoort er nu eenmaal bij. Zeker als je ooit een nestje met je hond wil gaan fokken volgens de eisen van de rasvereniging. De hond moet dan minimaal 2x een ZG of 1x een U onder 2 verschillende keurmeesters hebben gehaald. Tot nu toe ben ik nog alleen naar de kampioenschapclubmatch van de flatcoated retrieverclub geweest. Zelf vind ik het veel leuker om met jachtraining bezig te zijn en proeven te lopen.

Show

Op 28 mei 2006 liep ik samen met Shiva (Le Petit Tache De La Camp De Feu) mijn aller eerste show. Hier en daar had ik wat navraag gedaan hoe een show verliep en waar ik op moest letten. Ook op internet had ik wat informatie opgedaan. Na een showlijntje gekocht te hebben en geoefend te hebben in het lopen, staan, betasten en tandjes kijken met behulp van iemand die wel eens een show had gelopen, is Shiva ingeschreven voor de show in de puppy klassen. Ongeveer een week voor de show hebben we haar vacht onderhanden genomen voor zover dit nodig is voor een pup van nog geen 7 maanden. De dag voor de show haar vacht nog eens goed geborsteld zodat deze er tip top uit zag. De volgende dag al vroeg op pad om optijd aanwezig te zijn. Het bewijs van inschrijving laten afstempelen en hierna opzoek naar een plaatsje waar we wachten konden, totdat de puppy klasse hun opwachting in de ring moest maken. Op het tandjes bekijken na ging het wel lekker. Ondanks alle oefeningen vertikte Shiva haar tandjes te laten bekijken door de keurmeester. Het leverde haar een Belovend op. Op het tandjes kijken moest dus echt meer geoefend worden.

Kampioenschapsclubmatch


28 mei 2006 te


Apeldoorn.Foto's


van Shiva's eerste show